Close

Zoeken

Gourmet Invent | Gerecht van de maand

Rijstpap met kienekessuiker | NEW STYLE (Ingrediënten voor 4 personen)

  • Voor de Rijstpap: 1 liter volle melk – 125 gr arbario rijst of dessertrijst – paar draadjes safraan – 1 vanillestok – 60 gr suiker – 5 blaadjes gelatine – bloem – eiwit – panko (japans paneermeel)
  • Voor de caramelsaus: 250 gr suiker – 200 ml water – 100 ml room – 50 gr boter

Bereiding:

Rijstpap kroketjes:
Breng de melk aan de kook, voeg rijst, safraan en opengesneden vanillestokje toe. Breng al roerend aan de kook. Laat de rijst ongeveer 40 min zacht koken tot de rijst alle melk heeft opgenomen. Voeg daarna de suiker toe en roer goed door. Voeg als laatste de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Stort de rijstpap uit en laat de massa opstijven in de koelkast.
Als de rijstpap is afgekoeld kan je er mooie rondjes uitsteken. Paneer de kroketjes door ze eerst in de bloem te wentelen, daarna even door het eiwit te halen om af te werken in de panko. Haal de gepaneerde kroket nog eens door het eiwit en het paneermeel. Door dubbel te paneren krijgen we een extra knapperige korst rond onze kroket.

Maak ondertussen de caramelsaus.
Laat de suiker met een paar eetlepels suiker zachtjes karameliseren. Als de suiker goedbruin word mag je het water en de room toevoegen. Laat de saus even goed doorkoken tot alle suiker is opgelost. Haal van het vuur en voeg roer de boter door de saus voor een extra rijke saus.

Frituur de kroketjes op 180°C. Haal ze uit het zingende vet zodra ze goudbruin zijn. Serveer ze met de warme karamelsaus.

Geef een reactie