Close

Beste Bezoeker

Gent ICC bevindt zich in het Gentse Citadelpark en ligt net naast het stadscentrum van Gent. Wist u dat Gent veel makkelijker bereikbaar is dan Brussel en Antwerpen. Dankzij het circulatieplan van de stad Gent is het convention Center nog sneller te bereiken.

Plan je reis naar Gent ICC

Klik hier

Dienstregeling Openbaar Vervoer

NMBS (trein) en De Lijn (bus)

Bereikbaarheid

Hoe kom je naar Gent ICC?

Gent ICC is centraal gelegen en ligt op 10min wandelafstand van het station Gent St. Pieters, vlakbij de op- en afritten van de E17 en de E40 en op slechts 45 minuten van Brussels airport! Er zijn heel wat buslijnen die voor de deur van Gent ICC stoppen. Het convention center heeft een eigen ondergrondse parking met 70 beschikbare plaatsen tijdens de kantooruren en 140 plaatsen na de kantooruren. Daarnaast bevinden er zich 2 grote publieke parkings in een straal van 500m rond Gent ICC.

(plan/link Googlemaps Plattegrond Citadelpark/Gent ICC)

Met de wagen vanuit Antwerpen/Kortrijk (E17)

Rij via de afrit Gent-Centrum en neem de afrit Gent-Centrum. Nadien neemt u rechts de afrit “Alle richtingen”. Sorteer links voor en sla onder het viaduct aan de lichten naar links de St. Lievenslaan in.

Aan de 2de verkeerslichten, dubbel kruispunt, volgt u links mee, rechting Oudenaarde. Rij voorbij het Museum voor Schone Kunsten (MSK) links en het S.M.A.K. rechts. Een 50-tal meter verder, vindt u aan de rechterkant Gent ICC International Convention Center.

Met de wagen vanuit Brussel/Oostende (E40)

Rij via de E40 richting Gent. In Zwijnaarde neemt u E17 richting Antwerpen. Rij via de afrit Gent-Centrum en neem de afrit Gent-Centrum. Nadien neemt u rechts de afrit “Alle richtingen”. Sorteer links voor en sla onder het viaduct aan de lichten naar links de St. Lievenslaan in.

Aan de 2de verkeerslichten, dubbel kruispunt, volgt u links mee, rechting Oudenaarde. Rij voorbij het Museum voor Schone Kunsten (MSK) links en het S.M.A.K. rechts. Een 50-tal meter verder, vindt u aan de rechterkant Gent ICC International Convention Center.

Met het vliegtuig tot in Brussel en dan naar Gent

De internationale luchthaven Brussels Airport ligt op nog geen 45 minuten van Gent ICC. Elk half uur is er een rechtstreekse verbinding tussen Brussels Airport en het treinstation Gent St. Pieters. Van het station Gent St. Pieters is het een kleine 10 minuten wandelen tot Gent ICC. Er zijn ook tal van bussen die tot voor de deur van Gent ICC rijden (zie verder). Je kan hier meer info ivm de reistijden tussen Brussels Airport en Gent St. Pieters

Met de trein naar Gent

Gent ICC ligt op nog geen 10 minuten wandelen van het Gentse St. Pietersstation. Wanneer u aankomt in het station Gent St. Pieters, neemt u recht de Koningin Astridlaan. Op het einde van de Koningin Astridlaan, steekt u de Kortrijksesteenweg over en wandelt u het Citadelpark in richting Gent ICC. Je kan hier meer info vinden ivm de reistijden naar Gent St. Pieters.

Met de bus naar Gent ICC

Volgende lijnbussen hebben een halte aan de Ledeganckstraat, recht tegenover de hoofdingang van Gent ICC: lijnen 9, 28, 34, 35, 36, 55, 57, 58, 70, 71, 72, 76, 77, 94, 95. Check hier de website van de lijn voor meer info.

Er bestaan plannen om de lijnen 7 te vertrammen en dit tot voor de hoofdingang van Gent ICC. De Lijn zal tegen eind 2018 de definitieve plannen klaar hebben.

Met de fiets naar Gent ICC

Lokale bezoekers van Gent ICC kunnen ook met de fiets naar Gent ICC komen. Sinds de zomer van 2018 heeft Gent ICC een ondergrondse fietsenstalling.

Met de taxi naar Gent ICC

Op www.elektrischetaxis.be vindt u alle Gentse taxi-ondernemingen die elektrische taxi’s aanbieden. Deze zijn geen cent duurder dan gewone taxi’s, veroorzaken geen luchtvervuiling, en zijn wél even comfortabel. Samen houden we onze Gentse lucht proper!