Close

HIstoriek Gent ICC

Convention Center in het Gentse Citadelpark

Historiek Gent ICC

Gent ICC, het congrescentrum van Gent, werd gebouwd in de jaren ’70 door de befaamde Gentse architect Bontinck. Het was toen al één van de grootste purpose built congrescentra in België, dankzij de congreszaal die plaats bood aan 975 congresgangers en daarbij 4 breakout rooms.

Het Internationaal Congrescentrum in het Citadelpark in Gent werd in de loop der jaren blijvend aangepast aan de noden van de congres- en evenementensector. Zowel de ‘look’ van het gebouw als de praktische uitrusting evolueerden mee tot in de kleinste details.

Sinds 2005 veranderde de naam van ICC Congrescentrum naar Gent ICC – international convention center. De benaming als ‘convention center’ geeft een accuratere weerspiegeling van de mogelijkheden in Gent ICC. Dit centrum is immers niet uitsluitend een congresfaciliteit maar ook een evenementenhal, een meetingfaciliteit, een theaterzaal, een beurscomplex, etc. Alle mogelijke activiteiten kunnen er plaatsvinden.

ICC ghent NV baat Gent ICC uit sinds eind 2010. De voornaamste aandeelhouder heeft een aantal grote troeven zoals financiële kracht, know how en ervaring. Deze combinatie zorgt voor een succesvol, modern centrum dat het Citadelpark en de stad Gent een nieuw elan bezorgt.