Close

Artevelde Forum

Gelijkvloers

Oppervlakte

1600m²

Download technische fiche

Capaciteit

1200 personen

Download plan

Gebruikt voor

Beurzen, catering

3D view locatie

ARTEVELDE FORUM

Functieomschrijving

Het Arteveldeforum heeft een totale oppervlakte van 1600 m². U betreedt de ruimte direct via de hoofdingang van het gelijkvloers.

Dit inkomforum dat u zomaar binnenwandelt, is een immense ruimte die perfect aangekleed kan worden volgens uw wensen, met bijv. diverse chalets, watervallen of standen. De open structuur van de verdiepingen en het daglicht dat overal binnenvalt, intensifiëren het ruimtegevoel. Met zijn stenen vloer is deze ruimte ook zeer geschikt voor beurzen, shows en grote recepties.

Capaciteit

TheaterU-ShapeClass roomSeated DinCocktailWalking D.Extra
8351.3001.150WiFi, daglicht

Historiek

Het Artevelde Forum dankt haar prestigieuze naam aan de Gentse held Jacob Van Artevelde. Aan het begin van de dertiende eeuw verboden de Fransen aan Vlaanderen om tijdens de 100-jarige oorlog handel te drijven met Engeland. Als makelaar, maar zeker als lakenkoopman, ging Van Artevelde in tegen dat bevel. Hij hervatte de wolhandel met het Engelse vasteland en redde de toenmalige Gentse handelseconomie. Jacob Van Artevelde werd er als held onthaald. Hoewel er over het einde van zijn leven niet veel geschreven is, ging Van Artevelde de geschiedenisboeken in als een uiterst belangrijk man voor de Gentse geschiedenis.