ICC

Gent & omgeving

Gent is een bruisende stad in een uniek historisch kader. De vlotte bereikbaarheid is een grote troef: geen files en op slechts 45 minuten van Brussels Airport (Zaventem).

Gent is een historische stad met een groot cultureel aanbod, een levendige haven, een dynamisch bedrijfsleven en een internationaal gerenommeerde universiteit.

Gent is prikkelend en eigenzinnig. En bovenal authentiek!

Nergens anders vindt u zoveel geschiedenis per vierkante meter in een volledig autovrij gemaakte historische binnenstad.

Het imposante middeleeuwse Gravensteen getuigt van een roemrucht verleden. Unieke meesterwerken van de Vlaamse Primitieven hangen op wandelafstand van de toppers uit de moderne kunst in het SMAK. Daarenboven zijn er de vele tientallen cafés en terrasjes en de al even uitgebreide keuze aan originele restaurants.

Wat Gent ook bijzonder maakt, zijn natuurlijk de mensen. Die zijn écht verantwoordelijk voor de unieke sfeer in deze bruisende cultuurstad. Niet voor niets werd Gent een paar jaar geleden uitgeroepen tot Gezelligste Stad van Vlaanderen.

Grote winkelstraten met winkelketens naast authentieke boetiekjes, trendy naast traditioneel: in Gent ligt alles op wandelafstand van elkaar. Op eenvoudig vertoon van het Gent-Verwent pasje krijg je bij honderden winkeliers in Gent een cadeautje of extra korting. Gent is ook de stad van de markten: bloemen, brocante of een verse krop sla! Alle dagen is er een gezellige markt. Van mei tot september kan je elke zondag een wandeling maken langs 5 typische zondagse markten. Vertrek op Kouter om 10.30u.

In een bruisende cultuurstad als Gent is er altijd iets te beleven. Een aantal belangrijke evenementen op een rijtje: Omloop het Volk, Gentse Feesten, Festival van Vlaanderen, Internatonaal Filmfestival van Vlaanderen, De Zesdaagse, De Floralieën.

Ook in congrestoerisme heeft Gent een internationale reputatie. Gent ICC heeft immers met zijn professioneel uitgerust Auditorium en het daarbij horende 3-zetelconcept één van de 3 professionele purpose built congresfaciliteiten van België. Voor iedere plaats in het Auditorium is er een plaats in een break-out room en in de Banketzaal.

Gent is ook de stad van het water. Het is de stad waar Schelde en Leie samenvloeien. In het jaar 1840 was de jonge Victor Hugo te gast in Gent. Hij beklom de toren van de Sint-Baafskathedraal en wat hij zag, stemde hem lyrisch. Niet Brugge maar wel degelijk Gent riep hij uit tot Venetië van het Noorden.

Hoe kom je in Gent? Twee Europese snelwegen (E17 en E40) kruisen elkaar in Gent. Dat maakt deze stad optimaal bereikbaar voor auto en bus. Brussels Airport ligt op 45 min rijden en om de 30 minuten vertrekt een rechtstreekse trein tussen de internationale luchthaven en het Gent-Sint-Pieters.

Vanuit het station Gent-Sint-Pieters bereikt u alle Belgische steden en via een overstap in Brussel-Zuid of het vlakbij gelegen Franse Lille (Rijsel) sluit u aan op het Europese hogesnelheidsnet.

Verschillende taxibedrijven en een perfect georganiseerd openbaar vervoer brengen u overal. Het centrum van Gent is verkeersluw en de beste voorzieningen voor voetgangers en fietsers zijn dus aanwezig.

De Oost-Vlaamse toeristische regio's bieden uitgebreide mogelijkheden voor recreatie en ontspanning. De Leiestreek ligt ten westen van Gent en is vooral gekend als inspiratiebron van talrijke internationaal gekende schilders.

Het Meetjesland is een bosrijk gebied ideaal voor een ontspannen daguitstap.

Het Scheldeland rijgt de ene parel na de andere aan haar meanderende snoer. Hier kan je te voet, met de fiets of van op het water de streek verkennen.

De Vlaamse Ardennen verschuilt tussen talrijke heuvels opmerkelijke musea, authetieke boerderijen en unieke archeologische sites.

Het Waasland tot slot is een lappendeken van bolle akkers, knalrode bloemenvelden en polders.