ICC

Voorstelling Jacques Vermeire verplaatst

‘Vijf voor twaalf', de nieuwe zaalshow van Jacques Vermeire, gaat even de ijskast in. De komiek werd maandag geopereerd aan een gezwel in de onderbuik en moet nu anderhalve maand revalideren.

Jacques Vermeire (61) palmt momenteel heel Vlaanderen in met Vijf voor twaalf , zijn eerste zaalshow in zeventien jaar. Die geeft de sceptici lik op stuk: de tournee is goed voor maar liefst honderd voorstellingen, waarvan een groot deel uitverkocht is. Alleen gaat de stekker er nu even uit. Een routinecontrole bij de dokter bracht een onaangenaam verdict met zich mee: Vermeire had een gezwel in zijn onderbuik.

‘Goedaardig, gelukkig maar. Toch raadde de arts hem aan om het gezwel meteen te laten weghalen. Hij wou geen risico's nemen. Jacques heeft namelijk een heel druk voorjaar met tientallen optredens. Die zouden te belastend kunnen zijn', vertelt zijn manager Thomas Lowette.

Vorige week werkte Vermeire nog vlot de dvd-opnames van zijn theatershow af in het Concertgebouw in Brugge en maandag ging hij onder het mes. ‘De ingreep verliep zonder complicaties. Maar omdat daarbij ook in Jacques z'n buikspieren werd gesneden, wacht hem een lange revalidatie', aldus Lowette. Die was eerst gepland tot eind december, maar is nu verlengd tot midden januari. ‘Jacques is geen lantaarnpaal die een hele voorstelling stilstaat. Hij geeft twee uur lang het beste van zichzelf, dag in dag uit, dus hij kan maar beter helemaal hersteld zijn voor hij weer het podium opgaat.'

De uitverkochte shows in het Gentse ICC worden verplaatst naar eind maart en naar eind mei. Wie een kaartje heeft, wordt persoonlijk gecontacteerd en kan ook kiezen voor terugbetaling.